Who Art You

50Plus-Wijzer: Voor het eerst in Amsterdam: Pop-up Museum in een verpleeghuis

Amsterdam krijgt vanaf 2 t/m 31 oktober 2018 een bijzonder Pop-up Museum met de naam ‘Identities’. Tien senioren gastconservatoren brachten ruim 100 kunstwerken bij elkaar van bekende en minder bekende kunstenaars. Voor het eerst is een Amsterdams verpleeghuis gedeeltelijk verbouwd tot museum. Pop-up Museum Identities in verpleeghuis Vreugdehof geeft het begrip ‘Identity’ een nieuwe lading. De officiële opening van Pop-up Museum Identities vindt plaats op zondag 30 september 2018 om 14.30 uur. Het adres is verpleeghuis Vreugdehof, De Klencke 111, Amsterdam.

Verpleeghuis Vreugdehof in Amsterdam Buitenveldert heeft haar voormalig zusterflat omgebouwd tot tijdelijke kunstexpositie, een Pop-up Museum. Tien gastconservatoren, in de leeftijd van 65-plus, stelden de expositie samen. Zij volgden daarvoor een korte opleiding bij kunstenaar Emile van der Kruk. Het thema van de expositie is ‘Identities’. De kunstwerken gaan over de vraag: ‘wie ben ik, wie is de ander en waarmee identificeer ik mij?’

Lees het hele bericht op de website van 50Plus-Wijzer hier >