Who Art You

NOS: Verpleeghuis verandert in museum: ‘We halen buiten naar binnen’

Een verpleeghuis als museum: bedoeld om ouderen die niet meer naar een museum kunnen toch van kunst te laten genieten én om buurtbewoners het verpleeghuis te laten bezoeken. De komende maand ondergaat verpleeghuis De Vreugdehof in Amsterdam de transformatie. In de gangen en in kamertjes zijn 120 kunstwerken te zien.

“Zo staan ouderen midden in de samenleving”, zegt Marie-José De Bie die samen met Marlies Juffermans dit Pop-up Museum heeft georganiseerd. Dit soort zorginstellingen gaan er in de toekomst anders uitzien, denkt ze. Middenin de wijk, in plaats van gesloten bolwerken. De gebouwen krijgen er andere functies bij, zoals een bibliotheek of misschien wel een crèche. “Wij zetten de deuren vast wijd open.

Lees het hele artikel op de website van NOS hier >