Who Art You

Nederlands Dagblad: Wie ben ik?

Tot 31 oktober is het Amsterdams verpleeghuis Vreugdehof ingericht als Pop-up Museum met de expositie Identities. Tien gastconservatoren in de leeftijd van 65-plus brachten ruim honderd kunstwerken bij elkaar van bekende en minder bekende kunstenaars. Zij volgden daarvoor een korte opleiding bij kunstenaar Emile van der Kruk. De gastconservatoren geven ook rondleidingen en vertellen over hun persoonlijke collectie en motivatie. De kunstwerken die te zien zijn, gaan allemaal over de vraag: ‘Wie ben ik, wie is de ander en waarmee identificeer ik mij?’ Het Pop-up Museum wordt elk jaar in samenwerking met senioren in de rol van gastconservatoren georganiseerd met als doel de verbinding tussen de kunstwereld en senioren te bevorderen. Veel 65-plussers zijn waardevolle kunstliefhebbers met jarenlange artistieke interesse, kennis en ervaring. ■ | beeld Hester van de Belt

Lees het hele artikel in het Nederlands Dagblad hier>