Who Art You

Wat wil je zien?

Net als blogger Rudolph Boshuizen ben ik blij met aandacht voor de tentoonstelling Who Art You en mijn werk daarin, al of niet kritisch.

Hierbij nog een aanvullende toelichting op mijn werk:

Tekst- en beeldkant van mijn werk versterken elkaar inhoudelijk. Hoe keken en kijken we naar de Ander? Door om het werk heen te lopen wordt deze wisselwerking versterkt.

Ik heb het kunstwerk zo geplaatst dat de fotokant naar de tuinzijde van de gang staat en de tekstkant naar het gebouw toe. Met de vorm van het werk suggereer ik dat de fotokant de buitenkant is en de tekstkant de binnenkant. En de tekstkant is mysterieuzer doordat je niet meteen ziet wat er gebeurt. Het buitenlicht bevindt zich aan de achterkant van de wand en laat de foto’s door de tekst heen schemeren. Daardoor zie je aan de tekstkant meteen al een stukje van de fotokant. Dat werkt uitdagend naar de kijker toe, zodat deze vanzelf nieuwsgierig wordt naar de andere kant van de wand. Aan de andere zijde zie je de foto’s waarin alle huid is weggesneden.

Johan Lammerink, maker en plaatser van kunstwerk De Ander