Who Art You

Workshop Van Gogh Museum

Rijdend Atelier

Laat u inspireren door Van Gogh. In de workshop doet u nieuwe kennis op over de werken, brieven en het leven van Van Gogh. Ook gaat u samen aan de slag. U hoeft geen kunstenaar te zijn om mee te kunnen doen. De kunstenaar-docenten van het Van Gogh Museum ondersteunen u met veel enthousiasme. Met het mobiele atelier komen ze op bezoek in Vreugdehof.

Aanvang: 10.00 – 12.00 uur

Doelgroep: Bewoners (besloten bijeenkomst)

Aantal deelnemers: Max. 15 (alleen bewoners)

Locatie: Serre van Verpleeghuis Vreugdehof

vangoghmuseum.nl

Met het workshopprogramma Van Gogh ontmoet ervaart u de kracht van kunst in het leven van Van Gogh. Docenten van het Van Gogh Museum trekken door het land met een mobiel atelier en bezoeken verschillende locaties, bijvoorbeeld een zorglocatie of buurthuis. Zij laten u kennismaken met het leven en werk van Van Gogh. U kunt ook uw eigen herinneringen delen en wellicht ontmoet u nieuwe mensen. U hoeft geen kunstenaar te zijn om mee te doen. Nieuwsgierig geworden naar Van Gogh? Kom kennismaken.

De basis van de workshop is het verhaal van Vincent van Gogh, zijn start als kunstenaar, zijn emoties en wat hij wilde verbeelden met zijn kunstwerken. De docent vertelt over zijn leven, zijn kunst en zijn brieven. De docent daagt u uit om ook emotie en kleur in uw tekening uit te drukken. De werken worden ingelijst en besproken. Er is veel persoonlijke aandacht en er is ruimte om met elkaar over kunst en elkaars leven te praten.