Who Art You

Maak kennis met Dorette Giling onze Artist in Residence

Jaarlijks tovert het Pop-up Museum in oktober een maand lang een verpleeg- of verzorgingstehuis om tot een bruisend hart van kunst, cultuur en muziek waar bewoners en bezoekers welkom zijn, dit jaar is dat het verpleeghuis Vreugdehof in Amsterdam.

Ieder jaar is er ook een artist in residence in het Pop-up Museum aan het werk. Dorette Giling is dit jaar onze artist in residence.

Maak kennis met Dorette:

Dorette Giling wordt geïnspireerd door de natuur. Kronkelige takken, helder water, boomschorsen, stenen, knal gekleurde bloemen, sobere landschappen, woestheid tegenover verfijning en subtiliteit. Architectuur inspireert haar ook. Dynamische vormen tegenover strakke vormen, weelderigheid, eenvoud en speelsheid. Allerlei aspecten die ze terug laat komen in haar werk.

Tijdens de museummaand zie je haar live aan het werk gedurende een aantal dagen. Een schema daarvan volgt t.z.t. hier op de website. Je kunt op dat moment daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de tot standkoming van het werk. Samen met de bezoekers en bewoners gaat zij namelijk een beeld maken dat in het Verpleeghuis Vreugdehof achterblijft als het museum alweer weg is. Hoe dit er uit gaat zien en hoe het (samen) gemaakt gaat worden is nog een verrassing. In de loop van de museummaand gaat dit stapje voor stapje duidelijk worden. Via deze pagina zullen we daarover een blog bijhouden.

Haar inspiratiebron voor het Pop-up Museum Identities

We zijn allemaal gelijk en iedereen heeft verschillende gezichten. En iedere samenleving heeft ook weer vele gezichten. Wat is identiteit?
Identiteit kent vele vormen. Heeft een samenleving een vaste identiteit?  Misschien benader je identiteit wel het beste door jezelf verschillende gezichten te geven. Al deze gezichten zullen hier vertegenwoordigd worden door een standbeeld.