Pop-up Museum SMAAK 2017

Op 1 oktober opent Pop-up Museum SMAAK 2017 weer haar deuren in de Davidshof met een maand vol activiteiten en kunstwerken rondom het thema ‘Lekker Abstract’

Jaarlijks tovert het Pop-up Museum Smaak in oktober een maand lang het Pieters en Bloklands Gasthuis om tot een bruisend hart van kunst, cultuur en muziek waar zowel bewoners als bezoekers welkom zijn.

Zeven gastconservatoren van 65+ hebben onder begeleiding van kunstenaar Emile van der Kruk een selectie gemaakt van tien abstracte kunstwerken. De conservatoren nemen u mee in hun afweging en fascinatie voor deze kunstwerken in een speciale kunstcatalogus die bij de ingang te koop is. Zo vertelt gastconservator Helen Weeda bijvoorbeeld over haar afweging om o.a. twee werken van Herman van Veen op te nemen in haar collectie.

Dit jaar spelen de bewoners met dementie een extra bijzondere rol omdat zij de ‘artists in residence’ zullen zijn van het museum. Tijdens deze maand worden er elke week leuke workshops georganiseerd zoals bloemschikken, schilderen en creatief met SMAAK. De kunstwerken die daar het resultaat van zijn zullen vervolgens in het museum tentoongesteld worden!

Ook voor bezoekers worden er diverse leuke workshops en activiteiten georganiseerd. Zo treedt op 8 oktober het koor Duze NomShikaShika met zusterkoor Inkululeko uit Olso op; zij zullen traditionele Zuid-Afrikaanse liederen ten gehore brengen. Verder is het museum onderdeel van de Kunstkijkroute van Amersfoort op 15 oktober, geeft kunstenaar Jaap Broersma op 22 oktober een workshop met als thema: ‘Wat is abstract?’ en vindt er op 26 oktober een speciale rondleiding plaats door door Stichting “Vier het leven” voor ouderen (65+) die niet graag alleen meer op stap gaan.

Daarnaast is er bijzondere aandacht voor de Amersfoortse kunstenaar Piet Mondriaan. De workshopleider van het Kröller-Müller museum geeft op 17 oktober een workshop over moderne kunst met als thema de strakke composities van Mondriaan en op 25 oktober neemt het Mondriaanhuis bezoekers mee langs het oeuvre van de kunstenaar in de workshop ‘Abstraheren kun je leren’ waarin bezoekers zelf een abstract schilderij van een foto zullen maken.

U bent van harte welkom in het museum maar ook bij de workshops en activiteiten deze maand. Onze rondleiders leiden graag iedereen ook alle bewoners persoonlijk rond, ook de bewoners met dementie. Museum SMAAK wordt op zondag 1 oktober a.s. officieel geopend. Het museum is daarna de hele maand oktober geopend van dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur.