Een artistieke samensmelting tussen jong en oud

Blijvend contact na creatieve samenwerking

Interview met Paula de Boer-Lutz

Paula heeft vorig jaar samen met Anne Huybregtse meegedaan met het eerste project Een Creatieve Knuffel voor Jou. Paula heeft net haar 80-jarige feestje gevierd, ze staat nog vol in het leven, bezoekt regelmatig het theater en gaat wekelijks naar een oudere dame met dementie problemen. Toen Andries Potter in de Corona tijd aan haar voorstelde om mee te doen met het Creatieve Knuffel project, zei Paula direct ja! Waarbij ze zich wel afvroeg waarom jonge mensen interesse zouden hebben in de mening van oudere mensen.

Paula en Anne werden met elkaar verbonden en dat was in het begin best spannend. Gelukkig kunnen beide dames goed praten, dus gesprekstof genoeg over allerlei onderwerpen waarbij ze het vaak roerend met elkaar eens zijn. Paula kwam er ook achter dat jonge mensen over sommige zaken ook wel heel anders denken en dat maakt de gesprekken juist zo interessant.

Het kostte even moeite om te bedenken wat voor kunstwerk ze samen gingen maken. Maar na enig zoeken kwamen ze op het idee om iets te doen met de Clowntjeshof. Paula heeft jarenlang met haar man Jos de Clowntjeshof in Amersfoort georganiseerd. Anne bleek heel handig en creatief te zijn. Samen hebben ze met veel plezier een prachtige collage gemaakt en zijn ze ook samen naar de expositie van de kunstwerken gaan kijken.

Paula kijkt met trots en vooral veel voldoening terug op de gesprekken en de samenwerking die ze vorig jaar met Anne heeft gehad. Paula vindt het fijn dat ze nog steeds contact met Anne heeft. Soms neemt Paula het initiatief, en dan belt Anne weer. In juni gaat Anne weer gezellig op de koffie bij Paula. Oh nee geen koffie, zegt Paula; we drinken altijd cola met soesjes.