MENU

Pop up Museum SMAAK

Els van Veggel

Mijn ouders namen ons al op jonge leeftijd jaarlijks mee naar Italië. Naast strandplezier bezochten we tot mijn grote genoegen veel mooie steden en dorpen. Al heel snel raakte ik geïnteresseerd in kunst en cultuur. Naast de oude culturen ging ik me steeds meer richten op moderne kunst en architectuur. Met mijn eerst verdiende geld kocht ik mijn eerste kunstwerk aan. Ik koop louter op gevoel. Op dezelfde wijze heb ik een keuze gemaakt voor de collectie voor deze tentoonstelling. Gastconservator zijn vond ik erg inspirerend.

Bekijk mijn keuze

Helen Weeda

Na de middelbare school heb ik als creatief therapeut in verschillende zorginstellingen gewerkt. Elke werkplek geeft nieuwe en andere impulsen en vraagt om flexibiliteit. Ook de vele reizen die we hebben gemaakt deden me genieten van de mensen, culturen en de relaxte manier van leven.

Zo sta ik ook in het leven, want ik kan van veel verschillende dingen genieten. Deze uitdaging van het samenstellen van deze collectie is er één van en ik heb ervan genoten. Een unieke ervaring van het bezoeken en dan uitzoeken van de werken bij de kunstenaars thuis.

Bekijk mijn keuze

Hennie van der Hammen

Op jonge leeftijd heb ik met veel plezier aan ballet gedaan. Daarnaast heb ik een grote passie voor zingen. Ook nu nog zing ik in een koor (ons repertoire varieert van wereldmuziek tot musicalnummers). In mijn werkzame leven was ik verantwoordelijk voor de speelgoedzaken van mijn familie. Ondanks de vele tegenslagen in mijn leven bleef en blijf ik altijd op zoek naar schoonheid in het leven wat ik vond in dansen, muziek en kunst. Het mooie van abstracte kunst vind ik dat jezelf jouw schoonheid kunt invullen.
Mijn eigen foto van de Rietveldstoel die ik voor deze expositie maakte is door het weergeven van een detail alleen nog maar een lijnenspel geworden met kleurvlakken. Dit lijnenspel vind ik heel interessant en gebruik ik vaak in fotografie. Dat kan zowel van gebouwen als in de natuur zijn en blijft mij fascineren; de eenvoud van schoonheid.

Bekijk mijn keuze

Herma Bosch

Op de M.M.S. had ik een lerares kunstgeschiedenis waardoor ik me voor kunst (in allerlei vormen) ben gaan interesseren. Ik heb een opleiding tot creatief therapeute gevolgd en jaren als zodanig gewerkt, o.a. bij Beth Shalom in Amsterdam, waar de mooiste ‘kunst’ werd gemaakt en waarvan we ieder jaar een grote verkoopexpositie inrichtten. Ook nadat ik met mijn werk als therapeute ben gestopt, ben ik creatief bezig gebleven. Ik werk voornamelijk met textiel; eerst vooral eigen ontwerp (hand)gebreide truien maar de laatste jaren maak ik ook textielschilderijen.

Bekijk mijn keuze

Jeltje Dam

Ik groeide op in Twente en heb pas op de middelbare school voor het eerst een museum bezocht. Dat heeft mijn belangstelling voor kunst aangewakkerd en langzamerhand ben ik mij daar steeds meer in gaan verdiepen en vele vormen van kunst gaan waarderen. Nu, na mijn werkzame leven, heb ik meer tijd om daar op vele manieren van te genieten. Ik vond het een voorrecht om als gastconservator van SMAAK aan de totstandkoming van de expositie mee te mogen werken.

Bekijk mijn keuze

Margreet Hamster

Na mijn HBS-opleiding heb ik Frans gestudeerd aan de universiteit met stages in Frankrijk. Daarna heb ik functies vervuld in het bedrijfsleven en de laatste jaren in de gezondheidszorg. De langste periode was ik in dienst van een groot internationaal Amerikaans concern. Hierbij kwam ik regelmatig in aanraking met grote en middelgrote bedrijven in de chemiesector, die aanzienlijke bedragen spendeerden aan kunstwerken in velerlei vormen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Caldic-collectie. Na mijn werkzame leven heb ik colleges kunst- en architectuurgeschiedenis gevolgd aan de VU in Amsterdam. Ik heb zodoende mijn kennis van allerlei kunstuitingen vergroot. Het bezoeken van musea en het bespreken van diverse kunstwerken heeft niet alleen mijn liefde voor kunst maar ook mijn blik op de wereld verruimd. Ik vind het dan ook een eer en genoegen om mee te mogen werken aan de totstandkoming van deze tentoonstelling.

Bekijk mijn keuze

Martina Soeteman

Ik werd in 1949 in Baarn geboren. Al snel ontdekte ik mijn passie voor tekenen en kleuren. Na mijn huwelijk studeerde ik psychologie aan de UvA maar mijn liefde bleek meer te liggen bij schilderen en tekenen. Ik werkte een aantal jaren als bloemist en gaf verschillende cursussen. Mijn opleiding tot beeldend kunstenaar volgde ik op de Vrije Academie in Nunspeet. Daarnaast volgde ik cursussen aquareltechnieken, abstract schilderen, portretschilderen, creatieve vormgeving en tekenen (methode: Betty Edwards).

Bekijk mijn keuze