Who Art You

Museum verdwijnt. Kunst blijft!

31 oktober 2018. Bijzondere dag. Het pop-up museum sluit vandaag haar deuren. Vele bezoekers zijn langsgekomen, lovende recensies, enthousiaste commentaren in het dagboek, leuke ontmoetingen tussen de kunst. Vandaag de afsluitingsfestiviteiten. Publiek, inwoners, kunstenaars, gastconservatoren, rondleiders, baliemedewerkers, inrichters, verplegend personeel en last but not least, de onvermoeibare mensen van de organisatie vierden nog eenmaal gezamenlijk de mooie Kunstmaand in Vreugdehof.

Ik loop nog een laatste keer naar het museum op de tweede etage. Kunst wordt al ingepakt en meegenomen. Wanden zijn al kaal. Ik kan er nog niet tegen en vertrek. Loop naar de supermarkt. Lichtelijk ontheemd en verweesd. Geen fietsritje naar Vreugdehof meer. Geen aardige collega’s meer zien. Geen bezoekers meer rondleiden. Geen blogjes meer schrijven. Geen deuren en kamertjes meer afsluiten. Geen kopje koffie drinken in het restaurant met bezoekers. Geen e-mailtjes meer van de Smaakmakers. Terwijl ik de boodschappen uitpak, denk ik: De kunst om te leven wordt mede bepaald door de Kunst zelf.

Rudolph Boshuizen

Uitgelichte afbeelding: Schwung van Dorrit Klomp

meer blogs van Rudolph

Kunst doet pijn!