MENU

Organisator van:

Organisator van:

Een Creatieve Knuffel!

Voor jong en oud

NL

In het Pop-up Museum SMAAK hebben ouderen het voor het zeggen. Zij bepalen welke kunstwerken in het museum komen en geven rondleidingen aan bezoekers. Het Pop-up Museum SMAAK vindt plaats in een woonzorgcentrum voor kwetsbare ouderen zodat ook zij van kunst kunnen genieten. Als zakelijk- en creatief directeur organiseren wij dat met veel liefde en plezier.

Meer info:

Het doel van de Stichting SMAAK is om door middel van kunst de kwaliteit van leven van kwetsbare groepen te verhogen. Een belangrijk project is Pop-up Museum SMAAK, een tijdelijke expositie, door senioren en voor iedereen. Pop-up Museum SMAAK vindt plaats in een verpleeghuis voor ouderen en maakt kunst zo toegankelijk voor deze kwetsbare doelgroep.

De collectie van SMAAK is samengesteld door tien gastconservatoren, actieve senioren (65+) uit de lokale gemeenschap. De opdracht is om een selectie te maken van een aantal kunstwerken, gebaseerd op eigen smaak, passie of fascinatie. De selecties worden verbonden door een gemeenschappelijk thema. Met de persoonlijke selectie verbeelden de gastconservatoren hun eigen verhaal. De tien kunstverzamelingen vormen samen Pop-up Museum SMAAK. De gastconservatoren selecteren hun werk bij lokale kunstenaars, kunstverzamelaars, musea en bedrijven met kunstcollecties. Een professionele kunstenaar coacht de gastconservatoren bij het samenstellen van hun selectie. De opstelling van de kunstwerken staat onder leiding van een professionele museuminrichter. Het inzetten van deze professionals garandeert artistieke kwaliteit van Pop-up Museum SMAAK.

In Pop-up Museum SMAAK vinden tal van activiteiten plaats, zoals workshops en voorstellingen. De activiteiten zijn toegespitst op specifieke doelgroepen, zowel ouderen als museumbezoekers van alle leeftijden. Er zijn speciale rondleidingen voor mensen met de ziekte van Alzheimer. We werken samen met plaatselijke kunstaanbieders, amateurgezelschappen en andere musea.

Informatie over het project van dit moment: een Creatieve Knuffel voor JOU! vind je hier.

EN